Stel bekijkt de rekeningen

Echtscheiding

Wanneer u overweegt uit elkaar te gaan, moet er veel geregeld worden. Zowel financieel als praktisch. Samen scheiden onder leiding van een deskundige is veiliger, vlugger en voordeliger.

Binnen Waterman Advies vindt u adviseurs die zich gespecialiseerd hebben in het begeleiden van echtscheidingen.  Dagelijks bespreken zij met hun cliënten de specifieke vragen die aan de orde zijn bij een scheiding.

Hoe moet het met het huis, de pensioenen, het inkomen, de lijfrente, spaarpolissen en het spaargeld?

Voor ons is het een uitgemaakte zaak dat de verantwoordelijkheid voor een goede scheiding een kwestie is van beide personen. U hebt ooit de verantwoordelijkheid op u genomen om te gaan samenleven. Dan spreekt het als vanzelf dat u ook de verantwoordelijkheid neemt om samen te scheiden. Bij die gezamelijke verantwoordelijkheid past het om de scheiding via onze beschikbare mediators vorm te geven.

De eerste stap

Een scheiding gaat gepaard met emoties. Veel emoties. In onze gesprekken komen de emoties dan ook als eerste aan de orde. Pas als de emoties min of meer onder controle zijn, kunnen er redelijke afspraken worden gemaakt. Dat betekent overigens niet dat urgente zaken niet al aan de orde komen. Deze kunnen worden vastgelegd in de vorm van voorlopige afpraken.

Recht spreken of recht doen

Mediation vindt plaats binnen de schaduw van het recht. U bepaalt samen wat de beste afspraken zijn binnen de wettelijke mogelijkheden. Dit zijn afspraken waar u beiden zowel emotioneel als zakelijk mee kunt leven. Want daar gaat het uiteindelijk om: dat u beiden verder kunt met uw leven ná de scheiding.

Wij helpen u goede afspraken te maken en zorgen ervoor dat deze worden vastgelegd.